Формування мотивації розвитку цифрових навичок у здобувачів освіти за крос-культурною методикою - Єрмакова, Світлана Станіславівна; Єрмакова, С. С.; Yermakova, Svitlana S.; Шаповалов, О. Ю. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
У статті досліджується проблема формування мотивації до розвитку цифрових навичок у здобувачів, що сфокусована на крос-культурному підході. Аналізуються існуючі підходи та пропонуються нові враховуючи культурні особливості і відмінності у сприйнятті цифрових технологій. Визначенні ключові чинники формування цифрової компетентності у здобувачів освіти до навчання за крос-культурною методикою, які б сприяли підвищенню мотивації і, як правило, активному засвоєнню цифрових компетенцій. Результати дослідження можуть бути застосовані у теорії та методиці професійної освіти з метою оптимізації програм навчання цифровим навичкам.
Єрмакова С. С. Формування мотивації розвитку цифрових навичок у здобувачів освіти за крос-культурною методикою / С. С. Єрмакова, О. Ю. Шаповалов // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 118-120. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30121
Keywords: цифрові навички; мотивація до навчання; крос-культурна методика навчання