Міжнародно-правовий принцип непорушності кордонів у Європі та агресія Російської Федерації проти України - Задорожній, О. В.; Задорожний, А. В.; Zadorozhny, A. V. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Стаття присвячена аналізу юридичного змісту основного принципу міжнародного права непорушності кордонів у Європі та кваліфікації дій Російської Федерації стосовно України починаючи з лютого 2014 року як порушення цього основоположного принципу міжнародного права. У результаті аналізу анексії Автономної Республіки Крим та агресивних дій Російської Федерації на Сході України доведено, що Росія у своїй діяльності стосовно України є порушником цього та інших основних принципів міжнародного права.
Задорожній О. В. Міжнародно-правовий принцип непорушності кордонів у Європі та агресія Російської Федерації проти України / О. В. Задорожній // Наукові праці Національного університету "Одеська юридична академія" : зб. наук. праць / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін] ; відп. за вип. В. М. Дрьомін ; МОН України, НУ "ОЮА". - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Т. 14. - С. 42-69.
Keywords: основні принципи міжнародного права; агресія Російської Федерації проти України; агресивна війна; порушення основних принципів міжнародного права; принцип непорушності кордонів у Європі; основные принципы международного права; принцип нерушимости границ в Европе; агрессия Российской Федерации против Украины; агрессивная война; нарушение основных принципов международного права; basic principles of international law; principle of inviolability of borders in Europe; Russian aggression against Ukraine; aggressive war; violations of the fundamental principles of international law