«INTRA MUROS»: від погребів до нової моделі ув'язнення - Basaliuk, Nataliia V.; Басалюк, Наталія Василівна (Видавничий дім «Гельветика», 2021)
Статтю присвячено аналізу покарання у вигляді позбавлення волі з позиції історичного підходу і його трансформації на сучасному етапі. Історичний досвід безцінний, оскільки дає змогу побачити як позитивні, так і негативні моменти формування та розвитку позбавлення волі як складової частини системи покарань. Разом із тим новий концепт, утілений у проекті КК, ставить низку дослідницьких проблем, вирішення яких неможливе без порівняльного підходу з чинним КК. Побудова нової реальності кримінального законодавства в окремих випадках видається спірною і такою, що супроводжується зайвим ускладненням, разом із тим процес законодавчого оновлення має й позитивні аспекти.
Басалюк Н. В. «INTRA MUROS»: від погребів до нової моделі ув'язнення / Н. В. Басалюк // «Law. State. Technology»: наук. журнал. - Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2021. – Вип. 3. - С. 104-113.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; позбавлення волі; ув'язнення; короткострокове ув’язнення; чинне законодавство; проект КК; imprisonment; short-term imprisonment; punishment; current legislation; Draft Criminal Code