Основні підходи до визначення інституту «державне управління» у вітчизняній та зарубіжній науці адміністративного права - Журавель, М. В.; Журавель, Н. В.; Zhuravel, N. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті розглядаються основні підходи до вивчення інституту «державне управління» у вітчизняній та зарубіжній науці адміністративного права. Досліджуються погляди вітчизняних (в тому числі радянських) та зарубіжних науковців на сутність державного управління. Вивчається зміна у поглядах на зміст та призначення державного управління у зв’язку з розпадом Радянського Союзу.
Журавель М. В. Основні підходи до визначення інституту «державне управління» у вітчизняній та зарубіжній науці адміністративного права / М. В. Журавель // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 68. - С. 466-471.
Keywords: державне управління; адміністративне право; держава; влада; государственное управление; административное право; государство; власть; public administration; administration law; state; authority