Негативні риси судової системи Російської імперії напередодні реформи 1864 р. - Кулинич, К. С. (Одеса: Фенікс, 2012)
В статті проаналізовано основні етапи розвитку судової системи в Росії, її найважливіші характеристики. Розглянуто основні проблеми організації та діяльності судової системи у дореформенний період. Зважено на нові методологічні підходи до вивчення судової реформи та її соціальний зміст.
Калашник О. А. Правовий статус керівника апарату місцевого загального суду / О. А. Калашник // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.183-184.
Keywords: Російська імперія; суд; судочинство; Судова реформа 1864 року; система права; особливості впровадження