Часові характеристики патентного права інтелектуальної власності - Гуйван, П. Д.; Гуйван, П. Д.; Huivan, P. D. (Одеса : Гельветика, 2017)
У роботі проведене дослідження темпоральних чинників, що визначають тривалість окремих процесів під час набуття та здійснення права інтелектуальної власності на об’єкти патентного права. Вивчені питання щодо порядку отримання патенту та окремі часові виміри даного процесу. Зроблено порівняльний аналіз механізмів фіксації права інтелектуальної власності на різні об’єкти. Виявлені окремі невдалі підходи, що мають місце в чинному українському законодавстві. Запропоновані заходи для поліпшення ситуації в коментованій сфері.

Временные характеристики патентного права интеллектуальной собственности. В работе проведено исследование темпоральных факторов, определяющих продолжительность отдельных процессов при приобретении и осуществлении права интеллектуальной собственности на объекты патентного права. Изучены вопросы о порядке получения патента и отдельные временные измерения данного процесса. Сделан сравнительный анализ механизмов фиксации права интеллектуальной собственности на различные объекты. Выявленные отдельные неудачные подходы, которые имеют место в действующем украинском законодательстве. Предложенû меры по улучшению ситуации в комментируемой сфере.

Temporary characteristics of the patent right of intellectual property. The work investigates the temporal factors that determine the duration of individual processes when acquiring and implementing intellectual property rights to objects of patent law. Questions on the procedure for obtaining a patent and certain time measurements of this process were studied. A comparative analysis of the mechanisms for fixing the right of intellectual property to various objects is made. Identified some unsuccessful approaches that take place in the current Ukrainian legislation. Suggested measures to improve the situation in the commented area.
Гуйван П. Д. Часові характеристики патентного права інтелектуальної власності / П. Д. Гуйван // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 20 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 39-46.
Keywords: строк дії виключних майнових прав інтелектуальної власності; строк дії патенту; срок действия исключительных имущественных прав интеллектуальной собственности; срок действия патента; term of validity of exclusive property rights of intellectual property; term of validity of a patent