Поезія Тараса Шевченка в перекладах Віри Річ - Кушина, Н. І.; Кушина, Н. И.; Kushyna, Nadiya (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті висвітлено перекладацьку діяльність однієї з найталановитіших сучасних перекладачів Віри Річ, спадщина якої дала можливість розширити межі англомовної україніани. Особливу увагу зосереджено на аналізі окремих перекладів творів Т. Шевченка, бо саме його поезія спонукала її вивчити українську мову й ознайомитися з українською історією та культурою.
Кушина Н. І. Поезія Тараса Шевченка в перекладах Віри Річ / Н. І. Кушина // Одеський лінгвістичний вісник : зб. наук. праць / [голов. ред. Н. В. Петлюченко] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Вип. 3.- Спец. вип., присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. – Одеса : Гельветика, 2014. – С. 146-156.
Keywords: Віра Річ; Тарас Шевченко; поезія; переклад; англомовна Шевченкіани; Вера Рич; Тарас Шевченко; поэзия; перевод; англоязычная Шевченкиана; Vera Rich; Taras Shevchenko; poetry; translation; Anglophone Shevchenkiana