Поняття та зміст кримінологічних функцій визначення режиму засудженим до позбавлення волі - Кльован, Неля Василівна; Клеван, Неля Васильевна; Klyovan, Nelia V. (Одеса : Фенікс, 2009)
Досліджуються поняття та зміст функцій режиму в місцях позбавлення волі, їх значення і вплив на систему в цілому; а також обумовленість особливостей їх визначення властивостями і цілями покарання, завданнями та роллю режиму та кримінально-виконавчої діяльності в умовах установ виконання покарань. Обгрунтовується кримінологічний характер функцій режиму в місцях позбавлення волі та їх попереджувальна роль при визначенні режиму засудженим до позбавлення волі.

Исследуются понятие и содержание функций режима в местах лишения свободы, их значение и воздействие на систему в целом; а также обусловленность особенностей их определения свойствами и целями наказания, задачами и ролью режима и уголовно-исполнительной деятельности в условиях учреждений исполнения наказаний. Обосновывается криминологический характер функций режима в местах лишения свободы и их предупредительная роль при определении режима осужденным к лишению свободы.

The concept and the maintenance of functions of a regime in imprisonment places, their importance and influence on the whole system are investigated; and the specific definitions of functions, which are stipulated by the attributes and purposes of punishment, a role and the aims of a regime and criminally-executive activity in establishments of punishment execution conditions are also investigated. Criminology character of functions of a regime in imprisonment places and their preventive role in the decision of a regime for convicted to imprisonment is grounded.
Кльован Н. В. Поняття та зміст кримінологічних функцій визначення режиму засудженим до позбавлення волі / Н. В. Кльован // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С.329-339.
Keywords: індивідуалізація і диференціація покарання; режим в місцях позбавлення волі; функції режиму; предупреждение преступлений; индивидуализация и дифференциация наказания; режим в местах лишения свободы; функции режима; предупреждение преступлений; an individualization and differentiation of punishment; a regime in imprisonment places; function of a regime; the prevention of crimes