Місцеве самоврядування як локальний вимір демократичної державності - Мінченко, Раїса Миколаївна; Минченко, Раиса Николаевна; Minchenko, Raisa (My University, 2009)
У статті розкривається роль мвсцевого самоврядування в модернізації української державності і впливу місцевого самоврядування на розвиток громадянського суспільства. Зроблено висновок, що муніципальна влада має системні властивості: вона формується територіальним колективом, відображає, продукує, охороняє та захищає законні інтереси, права і свободи членів колективу
Мінченко Р. М. Місцеве самоврядування як локальний вимір демократичної державності / Р. М. Мінченко // Наукові праці Одеської національної юридичної академії / голов. ред. С. В. Ківалов ; МОН України, ОНЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2009. - Т. 8. - С. 155-162.
Keywords: місцеве самоврядування; демократична влада; самоорганізація населення; местное самоуправление; демократическая власть; самоорганизация населения; local government; democratic power; self-organization of population