Тенденції законодавчого регулювання виборчого процесу в Україні - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, Maryana V. (My University, 2011)
Визначення пріоритетних напрямків регламентації виборчої сфери є передумовою її успішного реформування. У статті проаналізовані тенденції законодавчого регулювання стадійної та суб’єктної складової виборчого процесу, використання інноваційних засобів проведення передвиборної агітації, конституційна природа голосування „Проти всіх” та наслідки його відміни. Определение приоритетных направлений регламентации избирательной сферы является предпосылкой ее успешного реформирования. В статье проанализированы тенденции законодательного регулирования стадийной и субъектной составляющей избирательного процесса, использования инновационных средств проведения агитации, конституционная природа голосования "Против всех" и последствия его отмены. Determination of priority direction of regulation electoral sphere is a precondition for its successful reform. In the article analyzes the trends of legal regulation of phasic and subjective component of the electoral process, innovative means of campaigning, as well as constitutional nature of the voting against all and the effects of its cancel.
Keywords: вибори; виборчій процес; виборче законодавство; передвиборна агітація; голосування „Проти всіх”; выборы; избирательный процесс; избирательное законодательство; предвыборная агитация; голосование "Против всех"; elections; electoral process; electoral law; campaining; voting "contra omnes"