Визначальні віхи трансформації політичної системи України - Пальшков К. В.; Пальшков, К. В.; Palshkov, K. V. (Одеса : Фенікс, 2017)
У статті розглядається процес трансформації політичної системи Україні у пострадянську добу. Автор зауважує на важливості розбудови парламентаризму як обов’язкової ознаки демократичної держави, що обрала шлях парламентсько-президентської республіки. Акцентовано на ролі у трансформаційному процесі президента, як найбільш впливового інституту у політичній системі української держави.

В статье рассматривается процесс трансформации политической системы Украины в постсоветское время. Автор указывает на важность развития парламентаризма как обязательного признака демократи-ческого государства, выбравшего путь парламентско-президентской республики. Акцентировано на роли в трансформационном процессе президента, как наиболее влиятельного института в политической системе украинского государства.

The article considers the process of transformation of the political system of Ukraine in the post-Soviet period. The author points out the importance of the development of parliamentarism as a required attribute of a democratic state that has chosen the path of a parliamentary-presidential republic. Attention is focused on the role in the transformation process of the president, as the most influential institution in the political system of Ukraine.
Пальшков К. В. Визначальні віхи трансформації політичної системи України / К. В. Пальшков // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 142-159.
Keywords: трансформація політичної системи; парламентаризм; демократія; трансформаційний процес президента; трансформация политической системы; парламентаризм; демократия; трансформационный процесс президента; transformation of the political system; parliamentarism; democracy; the transformation process of the president; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE