Обґрунтування соціальної природи відповідальності - Капустіна, Н. Б.; Капустина, Н. Б.; Kapustina, N. B. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті вважає, що природа відповідальності соціальна і виражається в діалектичному зв’язку між особистістю та суспільством, а будь-який її вид базується на здатності індивіда свідомо і з власної волі слідувати запропонованою товариством вимогам, погоджувати з ними свою діяльність і вчинки. У вчинках людини об’єктивне і суб’єктивне з’єднується в єдине ціле, і, таким чином, відповідальність розглядається як належне виконання належного.
Капустіна Н. Б.Обґрунтування соціальної природи відповідальності / Н. Б. Капустіна // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 18-20.
Keywords: обґрунтування соціальної природи відповідальності; обоснование социальной природы ответственности; the social nature of liability study