Застосування норм міжнародного права щодо заборони катування та їх імплементація в законодавство України - Замула, А. Ю.; Zamula, A. Y. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті визначаються актуальні напрями механізмів імплементації норм міжнародного права щодо заборони катування у вітчизняне законодавство. Автором розглядаються численні міжнародні правозахисні акти, у яких проголошується заборона катувань, та наводиться їх належна правова оцінка. Визначено перспективи подальшого дієвого розвитку системи захисту прав людини, у тому числі в контексті заборони катування, на міжнародному рівні та на рівні національного правозастосування.
Замула А. Ю. Застосування норм міжнародного права щодо заборони катування та їх імплементація в законодавство України / А. Ю. Замула // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 73. – С. 227-233.
Keywords: імплементація; заборона катування; захист прав людини; злочин проти людяності; имплементация; запрет пыток; защита прав человека; преступление против человечности; implementation; prohibition of torture; protection of human rights; crime against humanity