Особливості європейської соціальної політики - Ярова, Ліліана Вікторівна; Яровая, Лилиана Викторовна; Yarova, Liliana V. (Одеса, 2016)
У статті аналізуються дані національних доповідей про Цілі Розвитку Тисячоліття (ЦРТ), і на цій основі розглядаються особливості європейської соціальної політи- ки. Виявлено особливість європейської соціальної політики, суттю якої є активна й масштабна участь держави в процесах відтворення; високі податки й соціальні внески, за рахунок яких відбувається формування соціального бюджету. Як наслідок – великий податковий тиск на підприємства й населення, що може впливати на розвиток.

В статье анализируются данные национальных докладов о Целях Развития Тысячелетия (ЦРТ), и на этой основе рассматриваются особенности европейской социальной политики. Выявлена особенность европейской социальной политики, сутью которой является активное и масштабное участие государства в процессах воспроизводства; высокие налоги и социальные взносы, за счет которых происходит формирование социального бюджета. Как следствие – большое налоговое давление на предприятия и население, что может оказывать негативное воздействие на развитие.

This article analyzes national reports on the Millennium Development Goals (MDGs) and on this basis, the features of European social policy. The features of European social policy, the essence of which is the active and massive participation of the state in the processes of reproduction, high taxes and social contributions, which is due to the formation of the social budget. Hence a large tax pressure on businesses and citizens that may have a negative impact on development.
Ярова Л. В. Особливості європейської соціальної політики / Л. В. Ярова // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. В. Яковлев (голов. ред.), К. М. Вітман (заст. голов. ред.), Д. Ю. Дворніченко (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2016. – Вип. 1. – С. 76-80.
Keywords: Цілі Розвитку Тисячоліття; Європейський Союз; європейська соціальна політика; соціальний захист; роль держави; Цели Развития Тысячелетия; Европейский Союз; европейская социальная политика; социальная защита; роль государства; Millennium Development Goals; European Union; European social policy; social protection; role of the state