Кримінальна політика та проблеми застосування альтернативних покарань в Україні - Гнатенко, Є. С. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті з урахуванням наявних теоретичних розробок дається визначення поняттю альтернативних покарань та проблеми їх застосування в Україні. Автором зазначено, що напрямок подальшого дослідження з означеної проблеми вбачається в більш глибокому дослідженні соціальної обумовленості та ефективності застосування покарань, альтернативних позбавленню волі.
Гнатенко Є. С. Кримінальна політика та проблеми застосування альтернативних покарань в Україні / Є. С. Гнатенко // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.247-248.
Keywords: покарання; альтернативні покарання; покарання, не пов'язані з позбавленням волі; система покарань; класифікація покарань