Публічне адміністрування морських ланцюгів постачання у надзвичайних умовах : магістерська робота - Міхейцев, Дмитро; Міхейцев, Д. О. (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Надзвичайні безпекові виклики та загрози стабільності морських ланцюгів постачання призводять до необхідності пошуку нових рішень та механізмів забезпечення безпеки на глобальному, регіональному та національному рівнях. Активні збройні конфлікти та їх наслідки, зміна звичних судноплавних маршрутів та погодні явища, стають причинами здорожчання контрактів, підвищення уваги до їх положень про форс-мажорні обставини. Значення морських ланцюгів постачання у системі глобальних транспортних сполучень неможливо переоцінити, адже крім тотального превалювання у перевезеннях вантажів на великі відстані, вони пов’язують континенти та держави, забезпечуючи економічну взаємозалежність та єдину систему транспортних сполучень. Їх оптимізація є складним і різноплановим завданням, яке потребує ретельного врахування факторів технологічних інновацій, геополітичної динаміки, зміни споживчих переваг, охорони навколишнього середовища та прагнення до зменшення викидів від судноплавства та портової діяльності. Пропозиції щодо її удосконалення охоплюють зусилля учасників морських ланцюгів постачання та органів управління цією діяльністю усіх рівнів і стосуються впровадження комплексних механізмів управління, модернізації транспортної інфраструктури, широкого використання цифрових технологій, вирішення проблем стійкості та окреслення і пошук можливостей вирішення проблем та майбутніх перспектив на основі системи управління ризиками. The extreme security challenges and threats to the stability of maritime supply chains lead to the need to find new solutions and mechanisms for ensuring security at the global, regional and national levels. The active armed conflicts and their consequences, the changes in the usual shipping routes and weather phenomena, become the reasons for the increase in the cost of contracts, the increased attention to their provisions on force majeur circumstances. The importance cannot be overestimated of maritime supply chains in the system of global transport connections, because in addition to the total prevalence in the transportation of cargo over long distances, they connect continents and states, providing economic interdependence and a unified system of transport connections. Their optimization is a complex and diverse task that requires careful consideration of the factors of technological innovation, the geopolitical dynamics, the changes in consumer preferences, the environmental protection and the desire to reduce emissions from shipping and port activities. The proposals for its improvement cover the efforts of participants in the maritime supply chains and management bodies at all levels and relate to the introduction of integrated management mechanisms, the modernization of transport infrastructure, the widespread use of digital technologies, solving sustainability problems and outlining and finding solutions to problems and future prospects based on a risk management system.
Public administration of maritime supply chains under emergency conditions : Master thesis
Міхейцев Д. О. Публічне адміністрування морських ланцюгів постачання у надзвичайних умовах : магістерська робота / Д. О. Міхейцев. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 102 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28818
Keywords: публічне адміністрування; морські ланцюги постачання; судноплавство; морський транспорт; сталий розвиток; цифровізація; декарбонізація; морські «зелені» коридори; схеми розподілу руху; кліматичні ризики; воєнні конфлікти; public administration; maritime supply chains; shipping; maritime transport; sustainable development; digitalization; decarbonization; maritime «green» corridors; traffic separation schemes; climate risks; military conflicts