Розслідування міжнародних злочинів, зумовлених конфліктом: вимір сучасних стандартів ООН - Приходько, Анна; Prykhodko, Anna (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У статті проаналізовано сучасні рекомендації спеціальних доповідачів, експертів і робочих груп ООН щодо документування та розслідування міжнародних злочинів, зокрема пов’язаних із російською агресією проти України. Наголошено на їх значенні для формування процесуальної позиції слідчих, прокурорів і експертів. The article analyzes the current recommendations of UN special rapporteurs, experts and working groups on the documentation and investigation of international crimes, in particular those related to the Russian aggression against Ukraine. Their importance for the formation of the procedural position of investigators, prosecutors and experts is emphasized.
Investigation of international crimes relating to the conflict: a dimension of modern UN standards
Приходько А. Розслідування міжнародних злочинів, зумовлених конфліктом: вимір сучасних стандартів ООН / А. Приходько // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 264-267. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31215
Keywords: розслідування; міжнародні злочини; міжнародна взаємодія; ООН; investigation; international crimes; international interaction; UN