Природно-правова природа основних принципів міжнародного права - Задорожна , С. М.; Задорожная, С. М.; Zadorozhnay, S. M. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті в своїй роботі доходить до висновку, що представники природно – правового напряму в юриспруденції, завдяки використанню нових підходів та методів дослідження права, порушили надзвичайно важливу проблему природно-правової природи принципів міжнародного права. Природно-правовий підхід дає можливість показати, наскільки реально и ефективно реалізуються суб’єктивні права людей и достатньо оптимально задовольняються їх потреби.
Задорожна С. М. Природно-правова природа основних принципів міжнародного права / С. М. Задорожна // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 10-13.
Keywords: принципи міжнародного права; принципы международного права; principles of international law; природно-правова природа принципів міжнародного права; природно-правовая природа принципов международного права; natural and legal nature of the principles of international law; реалізація суб’єктивних прав людей; реализация субъективных прав людей; realization of rights of people; процес міжнародного нормотворення; процесс международного нормотворчества; the process of international standard-setting