Особливості захисту віртуальних активів за законодавством України - Шипков, Єгор Олексійович; Шипков, Є. О.; Shypkov, Yehor O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Українське законодавство пропонує розглядати віртуальні активи як нематеріальні блага, на які поширюється режим права власності, тому власники таких активів можуть володіти, користуватися та розпоряджатися ними на власний розсуд, а також мають право захищати їх від незаконних посягань.
Шипков Є. О. Особливості захисту віртуальних активів за законодавством України. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 154-156. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33016
Keywords: цивільне право; цивільні правовідносини; цивільне законодавство; об’єкти цивільних прав; віртуальні активі; цифрові об’єкти; інформаційні технології; civil law; civil legal relations; civil legislation; objects of civil rights; virtual assets; digital objects; information technologies