Глобалізація як критерій типології національних правових систем - Удовика, Л. Г.; Udovikа, L. G. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті обґрунтовується новий комплексний критерій типології національних правових систем – глобалізація, складовою якої є правова глобалізація. Зміст критерію глобалізованості правової системи полягає в сукупності якісних і кількісних складових, які виявляються на рівні її підсистем та елементів. Ґрунтуючись на комплексному критерії глобалізації, автор виокремлює такі типи національних правових систем: 1) глобалізовані; 2) фрагментарно глобалізовані; 3) глокалізовані; 4) локалізовані.
Удовика Л. Г. Глобалізація як критерій типології національних правових систем / Л. Г. Удовика // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 72. – С. 21-27.
Keywords: глобалізація; глокалізація; локалізація; правова глобалізація; глобалізована правова система; глобализация; локализация; правовая глобализация; национальная правовая система; глокализация; globalization; glocalization; localization; legal globalization; national legal system