Захист прав дітей у міжнародних збройних конфліктах - Гаєва, Катерина Ярославівна; Дегтярьова, Руслана Миколаївна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті досліджується проблема захисту прав дітей на окупованих територіях та під час збройних конфліктів. Виявлено, що діти відносяться до найбільш уразливих категорій населення, чиї права повсякчасно порушуються під час воєнних дій та збройних конфліктів, причому особливо актуалізується ця проблема на окупованих територіях.
Гаєва К. Я. Дегтярьова Р. М. Захист прав дітей у міжнародних збройних конфліктах / К. Я. Гаєва, Р. М. Дегтярьова // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 173-176.
Keywords: діти; права дітей; захист дітей; забезпечення прав дітей; збройний конфлікт; воєнні дії