Взаємодія елементів деліктного законодавства для забезпечення антикорупційного фінансового контролю - Михайленко Дмитро Григорович; Mychailenko D.G.; Михайленко, Дмитрий Григорьевич (My University, 2017)
Статтю присвячено дослідженню соціальної обумовленості встановлення негативної юридичної відповідальності (адміністративної та кримінальної) за порушення вимог фінансового контролю у взаємозв’язку з нормами завершального рубежу кримінально-правової протидії корупції (зокрема, чинної ст. 368-2 Кримінального кодексу України). На підставі цього розкривається розмежування адміністративної відповідальності за порушення вимог фінансового контролю (ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 Кримінального кодексу України).

Статья посвящена исследованию социальной обусловленности установления негативной юридической ответственности (административной и уголовной) за нарушение требований финансового контроля во взаимосвязи с нормами завершающего рубежа уголовно-правового противодействия коррупции (в частности, действующей ст. 368-2 Уголовного кодекса Украины). На основании этого раскрывается разграничение административной ответственности за нарушение требований финансового контроля (ст. 172-6 Кодекса Украины об административных правонарушениях) и уголовной ответственности за декларирование недостоверной информации (ст. 366-1 Уголовного кодекса Украины).

The article explores the social conditionality of the negative legal responsibility (administrative and criminal one) assignment for violation of financial control requirements in connection with the rules of the final turn of the criminal law anti-corruption resistance (in particular, the current art. 368-2 of the Criminal Code of Ukraine). Based on it, administrative responsibility for violation of financial control requirements (art. 172-6 of the Code of Ukraine on Administrative Offences) is separated from the criminal liability for declaration of false information (art. 366-1 of the Criminal Code of Ukraine).
Михайленко Д. Г. Взаємодія елементів деліктного законодавства для забезпечення антикорупційного фінансового контролю / Д. Г. Михайленко // Судова та слідча практика в Україні. – 2017. – № 4. – С.24-37.
Keywords: корупційний злочин; адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією; декларування недостовірної інформації; незаконне збагачення; коррупционное преступление; административное правонарушение, связанное с коррупцией; декларирование недостоверной информации; финансовый контроль; незаконное обогащение; corruption crime; corruption administrative offence; declaration of false information; financial control; illicit enrichment