Особливості кримінального провадження у формі приватного обвинувачення - Смирнов Максим Іванович; Смирнов Максим Иванович; Smirnov Maksim I. (My University, 2013)
Проаналізовано процесуальний порядок здійснення досудового розслідування та судового розгляду у формі приватного обвинувачення, підстави розширення числа складів злочинів, провадження за якими здійснюється у формі приватного обвинувачення.

Проанализированы процессуальный порядок осуществления досудебного расследования и судебного рассмотрения в форме частного обвинения, основания расширение числа составов преступлений, производство по которым осуществляется в форме частного обвинения.
Смирнов М. І. Особливості кримінального провадження у формі приватного обвинувачення / М. І. Смирнов // Впровадження нового Кримінального процесуального кодексу України в правоохоронну діяльність та навчальний процес : досвід та шляхи удосконалення : матеріали наук.-практ. конф., м. Харків, 5 квітня 2013 р. / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. – Х.: ХНУВС, 2013. – С. 64-68.
Keywords: особливості кримінального провадження; диспозитивність; кримінальне судочинство; приватне обвинувачення; статус потерпілого; особенности уголовного производства; диспозитивность; уголовное судопроизводство; частное обвинение; статус потерпевшего; especially criminal proceedings; optional rule; criminal justice; private prosecution; status of victim