До питання про роль правової освіти жителів-членів територіальних громад України в сфері державної антикорупційної політики - Єфремова, Наталя Володимирівна; Єфремова, Н. В.; Yefremova, Natalia V. (Одеса : Фенікс, 2026)
Актуалізація проблематики правової освіти жителів-членів територіальних громад України у сфері державної антикорупційної політики сформувалась та виникла в процесі послідовних реформ в державі. Обізнаність громадян у сфері права збільшує їх відповідальність та загальну правову культуру в державі. Разом з антикорупційною політикою органів місцевого самоврядування в Україні, правова освіта спрямована на створення ефективної системи запобігання та протидії корупції на місцевому рівні, а також на усунення причин і умов її виникнення. З її допомогою громадяни збільшують обсяг правових знань та навичок необхідних для реалізації своїх прав і свобод, а також для виконання покладених на них обов’язків.
Єфремова Н. В. До питання про роль правової освіти жителів-членів територіальних громад України в сфері державної антикорупційної політики. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.). Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 121-124. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33031
Keywords: правова освіта; боротьба з корупцією; розвиток територіальної громади; реформа державної служби України; legal education; fight against corruption; development of territorial community; reform of the civil service of Ukraine