Психотехнології для регуляції та проживання стану тривоги - Цільмак, Олена Миколаївна; Цільмак, О. М.; Tsilmak, Olena M. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Стан тривоги та внутрішнього занепокоєння у сучасному цивілізованому світі є невід’ємними нашими супутниками. Тривожний стан може бути нормальною реакцією людини на стресові, кризові події та ситуації, тобто він є ситуативно-обумовленим, а може бути патологічним хворобливим станом, тобто коли звичайна тривога перетікає в хронічне русло і стає патологічною. Тоді особи можуть відчувати гострі переживання не тільки в стресових ситуаціях, а й без видимих причин, що перетворює нормальне життя людини в кошмар постійного очікування чогось поганого, непоправного. При когнітивно-емоційному зациклені особи на критичній стресовій ситуації, їй слід виконати певні когнітивні техніки та вправи.
Цільмак О. М. Психотехнології для регуляції та проживання стану тривоги / О. М. Цільмак // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 247-251.
Keywords: стан тривоги; психотехнології; вправа; техніка; безпечне проживання тривоги; градусник тривоги; state of anxiety; psychotechnologies; exercise; technique; safe living of anxiety; anxiety thermometer; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology