Основні напрями розвитку прокуратури України в механізмі держави - Кравчук, Валерій Миколайович; Кравчук, Валерий Николаевич; Kravchuk, Valerii M. (My University, 2009)
У даній статті аналізуються основні напрямки вдосконалення прокуратури України, її організаційно-правового статусу, зокрема антропологічний, державний і корпоративний (відомчий) аспекти її функціонування. Розглядається коротка суть кожного з трьох зазначених аспектів і обгрунтовується послідовна пріоритетність цих параметрів розвитку прокуратури з позиції: прокуратура для людини - прокуратура для держави - прокуратура для відомства.

В данной статье анализируются основные направления совершенствования прокуратуры Украины, ее организационно-правового статуса, в частности антропологический, государственный и корпоративный (ведомственный) аспекты ее функционирования. Рассматривается краткая суть каждого из трех указанных аспектов и обосновывается последовательная приоритетность этих параметров развития прокуратуры с позиции: прокуратура для человека – прокуратура для государства – прокуратура для ведомства.

This article analyzes the basic directions of improving the prosecution of Ukraine, its organizational and legal status, including anthropological, the state and corporate (institutional) aspects of its functioning. Consider the brief nature of each of these three aspects and justified consistent priority of these parameters with the position of Prosecutor: prosecutor’s office for people – prosecutor’s office for the state – prosecutor’s office for the office.
Кравчук В. М. Основні напрями розвитку прокуратури України в механізмі держави / В. М. Кравчук // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 755-762 .
Keywords: прокуратура України; антропологічний аспект функціонування прокуратури; удосконалення сучасної прокуратури; захист прав і свобод людини; органи прокуратури; реформування прокуратури; прокуратура Украины; антропологический аспект функционирования прокуратуры; совершенствование современной прокуратуры; защита прав и свобод человека; органы прокуратуры; реформирование прокуратуры; Ukrainian prosecutors; anthropological aspect of the functioning of the prosecutor's office; improvement of the modern prosecutor's office; protection of human rights and freedoms; the prosecuting authorities; prosecutors reform