Відставка посадовця: поняття та правова природа - Олькіна, Олена Володимирівна; Олькина, Елена Владимировна; Ol'kina, Olena V. (My University, 2010)
У статті здійснено комплексне дослідження відставки як функціонально-правового явища. Проаналізовано особливості правового регулювання підстав та порядку відставки різних посадових осіб держави, а також визначена її правова природа.

В статье осуществлено комплексное исследование от ставки как функционально-правового явления. Проанализированы особенности правового регулирования оснований и порядка отставки разных должностных лиц государства, а также определена ее правовая природа.

The article carried out a comprehensive study of the resignation of office as a functional legal phenomenon. The peculiarities of legal regulation of the grounds and the resignation of various state officials are analyzed and its legal nature is defined.
Олькіна О. В. Відставка посадовця: поняття та правова природа / О. В. Олькіна // Актуальні проблеми вдосконалення чинного законодавства України : зб. наук. ст. - Івано-Франківськ : Юридичний інститут Прикарпатського національного університету, 2010. - Вип. 22. - С. 69-75.
Keywords: відставка; дострокове припинення повноважень; Закон України "Про державну службу"; підстави для відставки; державний службовець; вищі посадові особи держави; отставка; досрочное прекращение полномочий; Закон Украины "О государственной службе"; основания для отставки; государственный служащий; высшие должностные лица государства; resignation of office; early termination of office; The Law of Ukraine "On State Service"; grounds for resignation; civil servant; senior government officials