Англомовні терміни охорони довкілля у лексичній системі фахової мови - Саламаха, М. Я.; Саламаха, Мар’яна Ярославівна; Salamakha, Maryana (My University, 2016)
Стаття присвячена дослідженню місця термінів охорони довкілля у фаховій лексиці. Значна увага приділена визначенням таких понять, як «фахова мова», «фахова лексика», «термінологія» та їх компонентів. Розглянуто кілька підходів до стратифікації фахової лексики, здійснено поділ термінів охорони довкілля відповідно до різних критеріїв.

The article deals with investigation of the Environmental Protection Term in the professional vocabulary. Considerable attention is paid to the definition of such concepts as “professional language”, “professional vocabulary”, “terminology” and its components. Several approaches to stratification of professional vocabulary have been considered and the division of terms according to different criteria have been.
Саламаха М. Я. Англомовні терміни охорони довкілля у лексичній системі фахової мови / М. Я. Саламаха // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 46-50.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; термін; термінологія; нормативна та ненормативна термінологія; фахова лексика; фахова мова; номенклатура; професіоналізм; term; terminology; normative and non-normative terminology; professional vocabulary; professional language; nomenclature; professionalism