Перцептивний і неперцептивний зміст етнокультурних стереотипів смакового модусу сприйняття - Семашко, Т. Ф.; Семашко, Тетяна Федорівна; Semashko, Т. F. (Одеса, 2015)
Етнокультурні стереотипи чуттєвого сприйняття є конденсатом соціально-групового досвіду та міцно пов’язуються в українській культурній традиції з певними явищами навколишньої дійсності. Надійним джерелом інформації вивчення етностереотипів є лексикографічні праці.

Ethnic stereotypes of sensory perception are the condensation of social and group experiences and strongly linked to the Ukrainian cultural tradition with certain phenomena of reality. Reliable source of information for their study have lexicographical work.
Семашко Т. Ф. Перцептивний і неперцептивний зміст етнокультурних стереотипів смакового модусу сприйняття / Т. Ф. Семашко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 6. – Т.2. – С. 75-79.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; чуттєве сприйняття; смаковий модус перцепції; вербальна репрезентація; етнокультурні стереотипи; sensoryperception; gustatory mode of perception; verbal representation; ethnic stereotypes