Новітні методологічні підходи в теорії управління - Димитров, В. Ю.; Dimitrov, V. Yu. (My University, 2016)
З погляду досліджуваного феномена управління маємо всі підстави зазначити, що принципи оптимальної побудови суспільних відносин, базовані на новітніх методологічних підходах розуміння соціуму як системи, здатної до самоорганізації, його комунікаційна та комунікативна сутність і, зрештою, вимоги аксіологічного характеру – дотримання базових моральних цінностей, увага й повага до людини, можуть відіграти значну роль у вдосконаленні інституту управління.

С точки зрения исследуемого феномена управления есть все основания отметить, что принципы оптимального построения общественных отношений, основанные на новейших методологических подходах понимания социума как системы, способной к самоорганизации, его коммуникационная и коммуникативная сущность и, наконец, требования аксиологического характера – соблюдение базовых нравственных ценностей, внимание и уважение к человеку, могут сыграть значительную роль в совершенствовании института управления.

In terms of the studied phenomenon governance have every reason to be noted that the principles of optimal construction of social relations based on new methodological approaches understanding of society as a system capable of self-organization, its communication and communicative nature, and ultimately demands axiological character – respect for basic moral values, attention and respect for rights, can play a significant role in improving the management of the Institute.
Димитров В. Ю. Новітні методологічні підходи в теорії управління / В. Ю. Димитров // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 11. - С. 30-33.
Keywords: управління; методологія; міждисциплінарність; синергетика; системологія; управление; методология; междисциплиарность; синергетика; системология; management; methodology; interdisciplinarity; synergy; systemology