Генеза приватно-правової складової житлового права в період перебудови - Омельчук, Олександр Сергійович; Омельчук, Александр Сергеевич; Omelchuk, Aleksandr S. (My University, 2015)
Стаття присвячена історико-правовому аналізу політичних рішень Уряду СРСР та причин їх прийняття. З’ясовано передумови і юридичне закріплення зміни підходу до загальних засад житлового права.

Статья посвящена историко-правовому анализу политических решений Правительства СССР и причин их принятия. Выяснены предпосылки и юридическое закрепление изменения подхода к принципами жилищного права.

The article is devoted to the historical and legal analysis of the political decisions of the Government of the USSR and the reasons for their decision. It founds prerequisites and legal consolidation of changes at the approach to general principles of housing rights.
Омельчук О. С. Генеза приватно-правової складової житлового права в період перебудови / О. С. Омельчук // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 191-194.
Keywords: перебудова; житлове право; приватно-правовий характер; реалізація прав громадян на житло; способи набуття права на житло; перестройка; жилищное право; частно-правовой характер; реализация прав граждан на жилье; способы приобретения права на жилье; restructuring; housing law; private law character; realization of the rights of citizens to housing; ways to acquire the right to housing