Права на чужу земельну ділянку у юридичній романістиці - Харитонова, Тетяна Євгенівна; Харитонова, Татьяна Евгениевна; Kharitonova, Tetiana Ye. (My University, 2014)
Стаття присвячена огляду літератури та з’ясуванню стану дослідження права на чужу земельну ділянку. Огляд здійснювався з врахуванням генезису даного правового явища, від початку його формування і до розуміння правознавцями сьогодення, у зв’язку з чим застосовувався історичний метод, при якому правовий розвиток постає як послідовний процес односпрямованих дій.

Статья посвящена обзору литературы и выяснению состояния исследования права на чужой земельный участок. Обзор осуществлялся с учетом генезиса данного правового явления, от начала его формирования и до толкования правоведами настоящего, в связи с чем применялся исторический метод, при котором правовое развитие выступает как последовательный процесс однонаправленных действий.

The article is devoted to a literature review and clarify the status of the study of law in a foreign land. Survey carried out in view of the genesis of this legal phenomenon from the beginning of its formation and to understand lawyers present, because of the more used the historical method, in which the legal development appears as a sequential process unidirectional action.
Харитонова Т. Є. Права на чужу земельну ділянку у юридичній романістиці / Т. Є. Харитонова // Часопис цивілістики. – 2014. – Вип. 17. – С. 189-192.
Keywords: право на чужу земельну ділянку; сервітут; емфітевзис; суперфіцій; юридична романістика; право на чужой земельный участок; сервитут; эмфитевзис; суперфиций; юридическая романистика; the right to someone else’s land; servitut; emphyteusis; superficies; legal romance philology