Австрійський цивільний кодекс 1797 р. та його апробація у Східній Галичині - Бойко, Ігор Йосипович; Бойко, Игорь Иосифович; Boyko, Ihor Yo. (My University, 2016)
У статті проаналізовано причини укладення Австрійського цивільного кодексу 1797 р. та особливості його апробації у Східній Галичині. Показано, що Галичина не мала і не могла мати власного цивільного кодексу, оскільки була однією з багатьох коронних земель Австрійської імперії. Попри це переклад Австрійського цивільного кодексу 1797 р. і введення його в історикоправову літературу є значним здобутком сучасної юридичної науки.

В статье проанализированы причины заключения Австрийского гражданского кодекса 1797 и особенности его апробации в Восточной Галичине. Показано, что Галичина не имела и не могла иметь собственного гражданского кодекса, поскольку была одной из многих коронных земель Австрийской империи. Несмотря на это перевод Австрийского гражданского кодекса 1797 и введение его в историко-правовой литературе является значительным достижением современной юридической науки.

The article analyzes the reasons for making the Austrian Civil Code in 1797 and features its testing in Eastern Galicia. It is shown that Galicia had and could have its own civil code, because it was one of many crown lands of the Austrian Empire. Despite a translation of the Austrian Civil Code in 1797 and making it an historical and legal literature is a significant achievement of contemporary legal science.
Бойко І. Й. Австрійський цивільний кодекс 1797 р. та його апробація у Східній Галичині / І. Й. Бойко // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 231-236.
Keywords: цивільний кодекс; законодавство; Східна Галичина; Австрійська імперія; Австрійський цивільний кодекс; гражданский кодекс; законодательство; Восточная Галичина; Австрийская империя; Австрийский гражданский кодекс; civil code; legislation; Eastern Galicia; Austrian Empire; Austrian Civil Code