Поняття договору надання юридичних послуг та його місце в системі цивільно-правових договорів - Павліш, Павло В.; Павлиш, Павел В.; Pavlish, Pavel V. (My University, 2015)
В запропонованій статті розкриваються особливості цивільно-правового регулювання договору надання юридичних послуг за законодавством України та визначається його місце в системі цивільно-правових договорів. При цьому наголошується, що договір про надання юридичних послуг – це договір, за яким одна сторона (особа, що надає послуги) зобов’язується надати кваліфіковану юридичну допомогу іншій стороні (довірителю або призначеній ним особі), яка зобов’язується її оплатити, якщо інше не передбачено законом або договором. При цьому договір про надання юридичних послуг є двостороннім, як правило, сплатним, консенсуальним, каузальним, не є публічним, але містить ознаки публічної оферти.

В предложенной статье раскрываются особенности гражданско-правового регулирования договора об оказании юридических услуг по законодательству Украины и определяется его место в системе гражданско-правовых договоров. При этом акцентируется внимание, что договор об оказании юридических услуг – это договор, по которому одна сторона (лицо, оказывающее услуги) обязуется предоставить квалифицированную юридическую помощь другой стороне (доверителю или указанному им лицу), которое обязуется ее оплатить, если иное не предусмотрено законом или договором. При этом договор об оказании услуг является двусторонним, как правило, оплатным, консенсуальным, каузальным, не является публичным, но содержит признаки публичной оферты.

In the article it is analyzed the features of the civil regulation of the legal services contract under the laws of Ukraine and its place in the system of civil contracts. It is noted that the contract for legal services is a contract in which one party (the person providing the service) agrees to provide qualified legal assistance to another party (the trustee or his designee) who agrees to pay for it, if otherwise is provided by law or contract. The contract for legal services is bilateral, usually onerous, consensual, causal, not public, but has signs of public offer.
Павліш П. В. Поняття договору надання юридичних послуг та його місце в системі цивільно-правових договорів / П. В. Павліш // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 139-143.
Keywords: договір; послуги; договір про надання послуг; юридичні послуги; юридична рівність учасників; договор; услуги; договор об оказании услуг; юридические услуги; юридическое равенство участников; contract; services; contract to provide services; legal services; legal equality of participants