Формування інституту доказування в міжнародному кримінальному процесі - Самойлюк, Дмитро Геннадійович; Самойлюк, Д. Г.; Samoiliuk, Dmytro H. (Одеса : Фенікс, 2026)
Інститут доказування в міжнародному кримінальному процесі є відмінним від інституту доказування у внутрішньодержавному кримінальному провадженні. Важлива відмінність між національним кримінальним провадженням та міжнародним кримінальним процесом в світлі процесу доказування полягає в тому, що в національних законодавствах процес доказування, як правило, чітко формалізований в законі, уточнений в практиці, та підкріплений добре відомими принципами. Інститут доказування в міжнародному кримінальному процесі сформувався як сутність sui generis, яка відрізняється в самій своїй основі від аналогічних інститутів в будь-якій національній правовій системі. Еволюція цього інституту від прагматичної гнучкості Нюрнберга до більш систематизованої структури МКС відображає ширшу генезу міжнародного кримінального права як дисципліни – такої, що продовжує розвиватися через постійну практику судів.
Самойлюк Д. Г. Формування інституту доказування в міжнародному кримінальному процесі. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 262-265. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33319
Keywords: міжнародне право; правоохоронна діяльність; доказування; кримінальний процес; міжнародне правосуддя; international law; law-enforcement activities; proof; criminal proceedings; international justice