Кодифікаційна конструкція Кодексу землекористування округу Боулдер (Штат Колорадо, США) - Галагуза, А. В.; Galaguza, A. V. (Одеса : Фенікс, 2014)
Безумовно, на думку автора статті, конструкція BCLUСode не є взірцем до побудови основного національного земельного закону. Проте, виходячи з міркувань безпеки та благополуччя, сфера його правового регулювання досить гармонійно поєднує в собі земельні, адміністративні, екологічні, містобудівні, надрові, водні, лісові норми, норми з охорони культурної спадщини, в галузі шляхового господарства, та закріплює механізм застосування юридичної відповідальності за їх порушення. Ступінь урегульованості суспільних відносин у сфері землекористування округу Боулдер є ґрунтовним, а розміщення правових норм у BCLUСode відображає пріоритетні напрями розвитку територіальної громади. З огляду на викладене, кодифікаційна конструкція BCLUСode є цікавим прикладом зарубіжного досвіду щодо побудови земельного закону, складеного на основі забезпечення прозорості даного процесу за участю усіх зацікавлених сторін.
Галагуза А. В. Кодифікаційна конструкція Кодексу землекористування округу Боулдер (Штат Колорадо, США) / А. В. Галагуза // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 523-526.
Keywords: Кодифікаційна конструкція Кодексу землекористування округу Боулдер (Штат Колорадо, США); кодифікаційний акт земельного законодавства України; національний земельний закон; Кодификационная конструкция Кодекса землепользования округа Боулдер (Штат Колорадо, США); кодификационный акт земельного законодавства Украины; национальный земельный закон; Codification Design District Land Use Code, Boulder (Colorado, USA); codification act of land zakonodavstva Ukraine; National land law