The right to vocational training, retraining and professional development as fundamental personal non-property labour right - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2012)
У статті аналізується зміст права працівника на професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації. Підкреслюється, що розвиток людських ресурсів і підготовка кадрів спираються на основні соціальні цінності – рівність, справедливість, ґендерну рівність, недопущення дискримінації, соціальну відповідальність.

В статье анализируется содержание права работника на профессиональную подготовку, переподготовку и повышение квалификации. Подчеркивается, что развитие человеческих ресурсов и подготовка кадров опираются на основные социальные ценности – равенство, справедливость, гендерное равенство, недопущение дискриминации, социальную ответственность.

This article analyzes the content of the right of the employee on training, retraining and professional development. Human resource development and training based on basic social values – equality, justice, gender equality, elimination of discrimination, social responsibility.
Lagutina I. V. The right to vocational training, retraining and professional development as fundamental personal non-property labour right / I. V. Lagutina // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ;МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. - Вип. 63. – С. 343-349.
Keywords: гідна праця; розвиток професійних навичок; працездатність; особисті немайнові трудові права; достойный труд; развитие профессиональных навыков; трудоспособность; личные неимущественные трудовые права; decent work; vocational skills development; employability; personal non-property labour rights