Тенденції розвитку і якість обслуговування малих готельних форм в Україні - Тітомир, Людмила Анатоліївна; Тітомир, Л. А.; Д’яконова, Анджела Костянтинівна; Д’яконова, А. К.; Жовтяк, Каріна Олександрівна; Жовтяк, К. О. (My University, 2022)
Робота присвячена аналізу стану і перспектив розвитку колективних засобів розміщення в Україні. Слід відзначити, що однією з проблем сучасного туризму України, є відсутність закладів розміщення за невелику плату в центральних частинах міста, що суттєво перешкоджає мобільності туристів, їх знайомству з архітектурними і визначними пам’ятниками міста. В Україні є історичний, культурний та рекреаційний потенціал для розвитку сфери гостинності, що дає змогу збільшити туристичний потік та створити нові робочі місця. Для бажаючих подорожувати, витрачаючи невеликі кошти, існують малі засоби розміщення – хостели, капсульні і міні-готелі. В хостелах зупиняється молодь, студенти, пенсіонери, які обмежені в коштах, і віддають перевагу самостійному знайомству з містом і його визначальними пам’ятками. Сьогодні хостел – це невеликий готель, в якому за скромну плату розміщують усіх туристів незалежно від статі, раси, віросповідання та політичних переконань. Існування хостелів дає можливість представникам малозабезпечених верств суспільства та молоді подорожувати по всьому світу. Постояльцям гарантовано швидке оформлення, подобова оплата, зручне окреме ліжко, чиста білизна, душ, персональний сейф для зберігання особистих речей та колективні «зони відпочинку». Останнім часом хостели активно вдосконалюють рівень сервісу та пропонують постояльцям гарячий сніданок, телебачення та інтернет. Для туристів, які не бажають переплачувати, або терпіти незручності, поселяючись на околиці міста, існують також капсульні готелі, які розташовані близько до аеропортів, вокзалів, бізнесових та рекреаційних центрів, в районах з великою кількістю розважальних закладів. Незважаючи на надзвичайний стан в Україні, пов'язаний з воєнним станом і розповсюдженням короновірусної пандемії, малі засоби розміщення гарантують безпечне розміщення, дотримання всіх санітарних норм та правил безпеки, комфортність і якість проживання, які в теперішній час для туристів є актуальними і набувають особливого значення.

The work is devoted to the analysis of the state and prospects for the development of collective means of accommodation in Ukraine. It should be noted that one of the problems of modern tourism in Ukraine is the lack of accommodation facilities for a small fee in the central parts of the city, which significantly hinders the mobility of tourists, their acquaintance with the architectural and sightseeing monuments of the city. Ukraine has a historical, cultural and recreational potential for the development of the hospitality sector, which makes it possible to increase the tourist flow and create new jobs. For those who want to travel, spending little money, there are small means of accommodation – hostels, capsule and mini-hotels. Young people, students, and pensioners stay in hostels who
Д’яконова А. К. Тенденції розвитку і якість обслуговування малих готельних форм в Україні / А. К. Дяконова, Л. А.Тітомир, К. О. Жовтяк // Економіка та суспільство. - 2022. - вип №44.
Keywords: готельний і туристичний бізнес; заклади розміщення; конкурентоспроможність; інноваційні технології; сервіс; діяльність закладів розміщення; контроль якості; hotel and tourist business; accommodation facilities; competitiveness; innovative technologies; service; activity of accommodation facilities; quality control; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Business and economics