Наставництво як форма захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - Адаховська, Надія Сергіївна (Одеса, 2017)
Визначено зміст поняття «наставництво» та принципи його реалізації в соціальній роботі. Розглянуто напря-ми роботи наставників із дітьми-сиротами. Окреслено переваги та недоліки впровадження офіційного інституту наставництва в Україні. Обґрунтовано, що наставництво є оптимальною формою підготовки дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до самостійного життя в період деінституціалізації.
Адаховська Н. С. Наставництво як форма захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування / Н. С. Адаховська // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 28-31.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; дитина-сирота; наставництво; наставник; деінституціалізація; договір; orphans; mentoring; mentor; deinstitutionalization period; contract