Зміст відносин по використанню літературних творів за ліцензійним договором - Кирилюк, Алла Володимирівна; Кирилюк, Алла Владимировна; Kyryliuk, Alla V. (My University, 2009)
Стаття присвячена вивченню змісту правовідносин по використанню літературних творів виникають за ліцензійним договором. Як відомо, зміст правовідносин складають права і обов'язки суб'єктів. В результаті створення твору літератури, науки і мистецтва його автор набуває ряд суб'єктивних прав як особистого немайнового характеру, так і майнового характеру. Вказані права належать до категорії «інтелектуальних прав». Цей термін ввів у вживання професор В.А. Дозорців. Даний термін вживається в значенні загальної категорії прав на результати інтелектуальної діяльності та засоби індивідуалізації.

Статья посвящена изучению содержания правоотношений по использованию литературных произведений возникающих по лицензионному договору. Как известно, содержание правоотношений составляют права и обязанности субъектов. В результате создания произведения литературы, науки и искусства его автор приобретает ряд субъективных прав как личного неимущественного характера, так и имущественного характера. Указаные права относятся к категории «интеллектуальных прав». Этот термин ввел в употребление профессор В.А. Дозорцев. Данный термин употребляется в значении общей категории прав на результаты интеллектуальной деятельности и средства индивидуализации.

The article is devoted determination of maintenance of legal relationships on the use of literary works by ліцезійним agreement. As known, maintenance of legal relationships is made by right and duties subjects. As a result of creation of work of literature, science and art his author acquires the row of equitable rights of both the personal unproperty character and property character. Rights are indicated fall into the category of «intellectual rights». This term introduced into practice professor V.A. Dozorcev. This term is used in the value of general category of rights on the results of intellectual activity and facilities of individualization.
Кирилюк А. В. Зміст відносин по використанню літературних творів за ліцензійним договором / А. В. Кирилюк // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 424-432.
Keywords: інтелектуальна власність; правовідносини у сфері інтелектуальної власності; літературний твір; особисті немайнові права; ліцензійний договір; авторське право; интеллектуальная собственность; правоотношения в сфере интеллектуальной собственности; литературное произведение; личные неимущественные права; лицензионный договор; авторское право; intellectual rights; интелектуальные права; інтелектуальні права; intellectual property; intellectual property legal relations; literary work; the moral rights of; license agreement; Copyright; literary property