Цивільно-правовий статус фізичної неповнолітньої особи - Резніченко, Семен Васильович; Резниченко, Семен Васильевич; Reznichenko, Semion V.; Крутій, Микола Олександрович; Крутий, Николай Александрович; Krutiy, Mykola O. (My University, 2017)
У статті розглянуто питання цивільної дієздатності фізичної особи, яка не досягла вісімнадцятирічного віку та її суб’єктивну роль у впливі на виникнення, зміну та припинення цивільних відносин. Відзначається, що український законодавець офіційно не виділяє поняття «інституту емансипації», хоча і наділяє неповнолітніх додатковими підставами для набуття повного обсягу прав і обов’язків.

В статье рассмотрен вопрос гражданской дееспособности физического лица, которое не достигло восемнадцатилетнего возраста и его субъективную роль во влиянии на возникновение, изменение и прекращение гражданских отношений. Отмечается, что украинский законодатель официально не выделяет понятия «института эмансипации», хотя и наделяет несовершеннолетних дополнительными основаниями для приобретения полного объема прав и обязанностей.

In the article the question of civil capacity of a natural person who has not attained the age of eighteen and a subjective role in influencing the emergence, change and termination of civil relations. It is noted that the Ukrainian legislator does not officially identify the concept of «the emancipation of the institute,» although juvenile and gives additional grounds for the acquisition of the full scope of rights and obligations.
Резніченко С. В. Цивільно-правовий статус фізичної неповнолітньої особи / С. В. Резніченко, М. О. Крутій // Часопис цивілістики. – 2017. – Вип. 23. – С. 13-17.
Keywords: дієздатність фізичної особи; емансипація; правосуб’єктність; неповнолітня фізична особа; деліктоздатність; трудова діяльність; дееспособность физического лица; эмансипация; правосубъектность; несовершеннолетнее физическое лицо; деликтоспособность; трудовая деятельность; capacity of a natural person; emancipation; personality; physical minor; delictual; work