Засади гуманізації кримінального права. - Козаченко, Олександр Васильович; Козаченко, О. В.; Kozachenko, Oleksandr V.; Горта, Олена Милославівна; Горта, О. М.; Horta, Olena M. (Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019)
На підставі сучасного розуміння кримінально-правової політики та кримінальної відповідальності проаналізовано три напрямки гуманізації кримінальної відповідальності, які відносяться як до сфери сущого, так і до сфери потенційного. Зроблено висновок, що сучасна кримінально-правова політика вказує на безальтернативність принципу гуманізації кримінальної відповідальності. Серед дискусійних напрямків гуманізації кримінальної відповідальності виділено її спеціалізацію; оптимізацію використання заохочувальної складової кримінальної відповідальності; необхідність корегування змісту окремих форм реалізації кримінальної відповідальності, серед яких нагальних змін гуманістичного характеру вимагає судимість.
Козаченко О. В. Засади гуманізації кримінального права / О. В. Козаченко, О. М. Горта // Новітні кримінально-правові дослідження – 2019 : альманах наукових досліджень / за ред. О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : СПД Румянцева Г. В., 2019. – С. 63-73.
Keywords: кримінально-правовий захід; кримінальна відповідальність; гуманізація кримінальної відповідальності; спеціалізація; заохочення; судимість; penal measures; criminal liability; humanization of criminal liability; specialization; promotion; criminal record; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE