Окремі аспекти розгляду справ про позбавлення батьківських прав у цивільному судочинстві - Волкова, Наталія Василівна (Одеса, 2017)
Стаття присвячена комплексному дослідженню окремих аспектів розгляду справи про позбавлення батьківських прав у цивільному судочинстві. З урахуванням аналізу норм національного законодавства, основних доктринальних підходів та правозастосовної практики, визначено правову природу справ про позбавлення батьківських прав, статус позивача та відповідача у справах про позбавлення батьківських прав та правовий статус осіб, які мають право на звернення до суду з вимогою про позбавлення батьківських.
Волкова Н. В. Окремі аспекти розгляду справ про позбавлення батьківських прав у цивільному судочинстві / Н. В. Волкова // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 27. – С. 133-137.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; дитина; захист прав та інтересів дитини у судовому порядку; судовий розгляд; цивільне судочинство; позбавлення батьківських прав; deprivation of parental rights; child; protection of rights and interests of the child in court; judicial proceedings; civil proceedings