Визначення критеріїв сегментації ринку на основі типів самовизначення - Буханова, Владислава; Буханова, В. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Сегментація ринку на основі типів самовизначення передбачає врахування того, як самі споживачі визначають свої унікальні характеристики, уподобання та потреби. Визначення критеріїв сегментації ринку на основі типів самовизначення передбачає врахування характеристик, які споживачі визначають самі для себе. Серед ключових категорій критеріїв можна виділити демографічні (вік, стать, сімейний стан, доходи), психографічні (інтереси, стиль життя, цінності, психологічні характеристики), поведінкові (споживацькі звички, вірогідність використання продукту, споживча відданість бренду), географічні (місце проживання, регіональні відмінності, кліматичні умови) та технологічні (використання технологій, онлайн активність, володіння гаджетами). Ці критерії можуть використовуватися окремо чи комбінуватися для створення більш точних та різноманітних сегментів ринку, що дозволяє компаніям налаштовувати свої стратегії на конкретні потреби та особливості різних груп споживачів. Self-determination market segmentation involves taking into account how consumers define their unique characteristics, preferences and needs. Determining the criteria for market segmentation based on types of self-determination involves taking into account the characteristics that consumers define for themselves. The key categories of criteria include demographic (age, gender, marital status, income), psychographic (interests, lifestyle, values, psychological characteristics), behavioral (consumer habits, likelihood of using the product, consumer brand loyalty), geographic (place of residence, regional differences, climate conditions) and technological (use of technology, online activity, ownership of gadgets). These criteria can be used individually or in combination to create more precise and diverse market segments, allowing companies to customize their strategies to the specific needs and characteristics of different consumer groups.
Буханова В. Визначення критеріїв сегментації ринку на основі типів самовизначення / Владислава Буханова // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 20-22.
Keywords: сегмент ринку; самовизначення; споживач; потреби споживачів; критерії сегментації; market segmentation; self-determination; consumer; consumer needs; segmentation criteria