Військовий парад як політичний ритуал та символічна дія: від витоків до сьогодення - Мамонтова, Елла Вікторівна; Мамонтова, Е. В.; Мамонтова, Элла Викторовна; Mamontova, Ella V. (Одеса : Фенікс, 2017)
Розглядаються специфічні ознаки військового параду як політичного ритуалу та символічної дії. Окреслено основні історичні етапи становлення параду як ритуально-процесуального символу. Розкривається консолідуючий потенціал військового параду у символічному полі політики.

Рассматриваются специфические признаки военного парада как политического ритуала и символического действия. Определены основные исторические этапы становления парада как ритуально-процессуального символа. Раскрывается консолидирующий потенциал военного парада в символическом поле политики.

The special features of a military parade as a political ritual and symbolic actions are considered. The basic historical stages of the evolution of parade as ritual-processual symbol are defined. The consolidating potential of military parade in the symbolic sphere of politics is disclosed.
Мамонтова Е. В. Військовий парад як політичний ритуал та символічна дія: від витоків до сьогодення / Е. В. Мамонтова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 59. – С. 130-142.
Keywords: військовий парад; ритуально-процесуальні символи; соціально-політична організація суспільства; военный парад; ритуально-процессуальные символы; социально-политическая организация общества; military parade; ritual and procedural symbols; socio-political organization of society; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law