Право власності на ресурсові складові фондів природних об'єктів - Каракаш, І. І.; Каракаш, И. И.; Karakash, І. І. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглядаються питання фондування природних об'єктів, яке бере свій початок у законодавстві попереднього періоду та отримало визнання в оновленому природноресурсовому законодавстві незалежної української держави. Структурування природних об'єктів у складі природноресурсових фондів у сучасному українському законодавстві оцінюється в цілому позитивно. Особлива увага приділяється проблемам права власності на ресурсові складові фондів природних об'єктів. Не виключається можливість утворення природноресурсових фондів також приватними власниками природних об'єктів.
Каракаш І. І. Право власності на ресурсові складові фондів природних об'єктів / І. І. Каракаш // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 173-182.
Keywords: фонди природних об'єктів; природні ресурси; право державної комунальної та приватної власності; фонды природных объектов; природные ресурсы; право государственной, коммунальной и частной собственности; funds of natural objects; natural resources; right of the state; municipal and private property