Фішинг як загроза кібербезпеці - Головатюк, К. В. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
Розглядається фішинг як одна з найпоширеніших і найнебезпечніших кіберзагроз сучасності, зокрема в контексті гібридної війни проти України. Аналізуються різновиди атак — spear-phishing, фармінг, вішинг — та їх цілі: викрадення даних, інфікування пристроїв, маніпуляція користувачем. Підкреслюється роль соціальних мереж у поширенні фішингових схем, а також економічна зацікавленість зловмисників. Окремо надано рекомендації для захисту користувачів і приклади дій українських кіберфахівців у виявленні та блокуванні фішингових ресурсів.
Головатюк К. В. Фішинг як загроза кібербезпеці / К. В. Головатюк // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 67-69. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30150
Keywords: кіберзагрози сучасності; фішинг; spear-phishing; фармінг; вішинг