Практика ЄСПЛ як засіб обмеження суддівського розсуду у пеналізаційному процесі в Україні - Хильченко, А. С. (Одеса, 2016)
У статті проаналізовано практику ЄСПЛ як засіб обмеження суддівського розсуду у пеналізаційному процесі в Україні. Константовано, що межами суддівського розсуду у кримінальному провадженні є кордони вибору того чи іншого рішення, які визначаються положеннями КК України, Конституції України, нормами міжнародного права, рішеннями ЄС з прав людини, Конституційним Судом України, роз'ясненнями Пленуму Верховного Суду України і Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, що дозволяє відмежувати законні дії судді від свавілля.
Хильченко А. С. Практика ЄСПЛ як засіб обмеження суддівського розсуду у пеналізаційному процесі в Україні / А. С. Хильченко // Кримінально-правова політика України у дискурсі рішень Європейського суду з прав людини: матер. міжнар.наук.-практ. інтернет-конф., (м. Одеса, 22 квітня 2016 р.) / Одеса, 2016. – С. 153-158.
Keywords: ЄСПЛ; суддівський розсуд; суддівський розсуд у кримінальному праві; пеналізаційний процес; кримінальне провадження