Цивільний захист, безпека праці та життєдіяльності : навчальний посібник - Жигулін, Олександр Андрійович (Ніжин, 2020)
Навчальний посібник містить перелік нормативних актів з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту. Розглянуто основні фактори ризику, що впливають на безпечні й нешкідливі умови праці (електро-, пожежо- та травмонебезпека, мікроклімат, пил, шум, вібрація, освітлення, якість повітря, випромінювання тощо). Дано рекомендації з розробки заходів профілактики небезпек і шкідливостей. Обґрунтовано алгоритм дій, як забезпечити конкурентоспроможність «активної» системи управління безпекою праці та життєдіяльності на підприємствах.
Жигулін О. А. Цивільний захист, безпека праці та життєдіяльності : навч. посібник / О. А. Жигулін . - Ніжин, 2020. - 277 с. - Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31349
Keywords: нормативно-правові акти у сфері безпеки праці та життєдіяльності; організаційно-економічні методи вирішення проблем безпеки праці та життєдіяльності; травматизм і професійні захворювання; санітарно-гігієнічні умови праці