Критерії законодавчого проектування виборчої системи - Афанасьєва, Мар’яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, Maryana V. (Київ : ІВЦ “Політехніка”, 2012)
Стаття присвячена аналізу законодавчого проектування виборчої системи. Виокремлюються критерії, яким має відповідати законодавча модель виборчої системи, зокрема: конституційність, легітимність та політична доцільність. Статья посвящена анализу законодательного проектирования избирательной системе. Выделяются критерии, которым должна соответствовать избирательная система, в частности: конституционность, легитимность и политическая целесообразность. This article analyzes the legislative design of electoral system. Highlighted criteria that must match the electoral system, in particular, the constitutionality, legitimacy and political expediency.
Keywords: вибори; виборча система; виборча інженерія; законодавче проектування; выборы; избирательная система; избирательная инженерия; законодательное проектирование; elections; electoral system; electoral engineering; legislative design